Travel Bee

Mucenici cu miere si nuca

14/05/2019 BANI APICULTURA 2019: LISTA MODIFICARILOR pentru STUPINELE CARE CER SPRIJIN LA APIA! Agentia de Plati si Interventie pentru...detalii »14/05/2019 Capaceala, produsul minune obtinut de apicultori Capaceala este un produs apicol mai putin...detalii »

Ingrediente:
700 gr faina, 1 ou, 1 cub -25 g drojdie, 1 lingura plina cu miere, 250 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 50 gr unt, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat.

Decor: miere si nuca macinata

Preparare:
Pentru a obtine un aluat pufos vom prepara maia ( faina, zahar si drojdie) . Se lasa sa creasca cca 8-10 min apoi se amesteca cu restul de ingrediente pana obtinem un aluat potrivit , ca la cozonac. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 10 bucati si se formeaza mucenicii (formam un rulou apoi se impleteste si se da forma de 8).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza mucenicii. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc cca 30-35 min, pana devin aurii. Se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.


0 0