Travel Bee

Miere de tei 1 kg

14/05/2019 BANI APICULTURA 2019: LISTA MODIFICARILOR pentru STUPINELE CARE CER SPRIJIN LA APIA! Agentia de Plati si Interventie pentru...detalii »14/05/2019 Capaceala, produsul minune obtinut de apicultori Capaceala este un produs apicol mai putin...detalii »
borcan 1 kg  0.00  25.00 lei

Mierea de miere este produsă de albine, din nectarul florilor de tei, Tilia. Arborele de tei are flori mici, galbene, adunate într-o grămadă. Este plantat în grădini, parcuri, de-a lungul străzilor și bulevardelor. 

Mierea din tei este atât de delicioasă încât va schimba complet opinia celor care cred că mierea este doar apă cu puțină zahăr. Culoarea variază de la galben deschis la portocaliu închis. Are o aromă puternică, dulce, care poate fi ușor recunoscută. Se cristalizează foarte repede, mai ales într-un mediu rece. Este destul de fluid, dar când vine toamna devine vâscos. Mierea de tei este mai dulce. Aroma mierei proaspete de tei este foarte puternică. Pentru a diminua aroma puternică, este amestecată cu alte tipuri de miere, în special cu miere poliflorală. 

Mierea de tei este considerată una dintre cele mai bune soiuri de miere. Este foarte bogat în vitamine (în special B1, de asemenea cunoscut sub numele de tiamină), aminoacizi, polen și rășină. 

Are proprietăți antiseptice și astfel este folosit pentru a vindeca răcelile, gripa, tusea și bronșita. Miere de tei dizolvă mucusul și curăță gâtul. Este foarte recomandat persoanelor care suferă de stres și insomnie. Un pic de miere de tei este mai buna decât orice pastilă de dormit. Miere de tei are, de asemenea, anti-germeni și proprietăți anti-inflamatorii. Prin urmare, este utilizata pentru a trata crampe și probleme de sănătate renală. 


0 0