Travel Bee

Miere cu alune de padure

14/05/2019 BANI APICULTURA 2019: LISTA MODIFICARILOR pentru STUPINELE CARE CER SPRIJIN LA APIA! Agentia de Plati si Interventie pentru...detalii »14/05/2019 Capaceala, produsul minune obtinut de apicultori Capaceala este un produs apicol mai putin...detalii »
borcan 500 gr  0.00  25.00 lei

Alunele de pădure sunt foarte gustoase și sănătoase, având un conținut bogat în acizi grași, vitamine (E, complexul de B – dintre care B7 în cantitate mai mare decât toate celelalte nuci, PP) și minerale (magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu, zinc, cupru etc.), dar și fitonutrienți din grupa fitosterinelor.

Miezul de alune este ideal pentru menținerea echilibrului acido-bazic al organismului, alimentând creierul cu oxigen, grație conținutului de potasiu, iar manganul din alunele de pădure stimulează activitatea sistemului nervos, ajută la buna funcționare a ficatului, ochilor și pielii datorită vitaminelor pe care le conține. Beneficiile consumului de alune de pădure sunt indicate în special diabeticilor și celor afectați de tuberculoză.

Mierea poliflora  este făcută din nectarul aparținând tuturor florilor pe un câmp sau într-o pădure și conține toate mineralele, vitaminele și substanțele active ale plantelor respective. Prin consumul de miere poliflora, o persoană obține un plus de minerale, oligoelemente și vitamine pe care plantele le transferă la mierea produsă de albine. Prin urmare, miere poliflorală este cel mai bun tip de miere pentru a fi utilizat în remedii naturale. Culoarea și aroma variază în funcție de sursa principală de nectar. 

Mierea poliflora are compoziție complexă, constând din: vitamine B și C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse minerale (fier, potasiu, calciu, fosfor). Compoziția sa de zaharuri simple, glucoză și fructoză ușurează asimilarea. 

Chiar miere cristalizată, poliflora nu-și pierde niciuna dintre proprietățile sale vindecătoare. Specialiștii recomandă mierea să fie consumată cu moderare, două-trei lingurițe de două sau trei ori pe zi. 


0 0