Travel Bee

Polen uscat

14/05/2019 BANI APICULTURA 2019: LISTA MODIFICARILOR pentru STUPINELE CARE CER SPRIJIN LA APIA! Agentia de Plati si Interventie pentru...detalii »14/05/2019 Capaceala, produsul minune obtinut de apicultori Capaceala este un produs apicol mai putin...detalii »
Punguta 500 gr  0.00  43.00 lei

Polenul (din latină pollen) este o pulbere de obicei galbenă, constituită din grăuncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor. Polenul mai este definit și ca o pulbere galbenă produsă de staminele fanerogamelor, celulele reproducătoare mascule. Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit că conțin 22 de nutrienți. Din această cauză polenul este considerat ca „aliment complet”.  Polenul conține substanțe indispensabile vieții ca:

Aminoacizi (metionina. Valina, Lisina, Cisteina, glutamina. etc.) care accelerează funcționarea ficatului și implicit dezintoxicarea organismului;
Grăsimi și mai ales acizi nesaturați - linol, acid linolic, acid arahidonic - care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei - fermenți, hormoni, vitamine, flavonoizi, necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistență.
Polenul conține de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, și tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conține suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
Vitamina E reduce parțial afecțiunile provocate de bioxidul de carbon și de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adaugă organismului substanțe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.
Polenul mai conține: minerale importante, ca fierul și magneziul, numeroase microelemente, multa lecitină și în special acizi nucleici
Polenul poate provoca alergii.


0 0