Travel Bee

Polen uscat 250 gr

14/05/2019 BANI APICULTURA 2019: LISTA MODIFICARILOR pentru STUPINELE CARE CER SPRIJIN LA APIA! Agentia de Plati si Interventie pentru...detalii »14/05/2019 Capaceala, produsul minune obtinut de apicultori Capaceala este un produs apicol mai putin...detalii »
250 gr  0.00  23.00 lei

Polenul, pulberea fină pe care albinele o culeg din flori, peste care secretă apoi nectar şi enzime speciale, este considerat de specialiştii în domeniu drept unul dintre cele mai pure alimente şi unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om ca medicament natural.

Graţie proprietăţilor complexe, polenul a fost folosit încă din antichitate drept remediu pentru întinerirea organismului şi menţinerea vitalităţii, fiind alimentul care conţine toţi nutrienţii necesari corpului uman: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, coenzime şi chiar hormoni.  Spre deosebire de polenul purtat de vânt (anemofil), cel recoltat de albine (entomofil), nu produce alergii. Ba mai mult, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu până la 40%. Este considerat un supliment excelent atât pentru copii, cât şi pentru vârstnici. Polenul de albine combate stările de oboseală şi anemiile, este un puternic mineralizant şi vitaminizant natural, creşte capacitatea de efort, întăreşte sistemul imunitar, detoxifica organismul şi este un bun antibiotic natural, combate bronşitele, tusea şi gripă. Polenul este este alimentul cel mai bogat în proteine, decât orice altă sursă de origine animală, având mai mulţi aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. Consumat în formă crudă sau uscata, polenul de albine are efecte uimitoare pentru sănătate, fiind recomandară pentru o gamă variată de afecţiuni, de la probleme ale sistemului imunitar, la infertilitate sau afecţiuni de prostată.

Zece beneficii descoperite de specialişti la polenul produs de albine:

1.Remediu împotriva insomniilor şi depresiilor. Datorită conţinutului ridicat de neuro-nutrienţi, polenul produs de albine este considerat un remediu excelent împotriva oboselei, a depresiilor şi a tulburărilor de somn.

  1. Sursă de energie. Proteinele, carbohidraţii şi vitaminele pe care le găsim în polen ne ajută să fim în formă pe tot parcursul zilei, fiind considerat un veritabil energizant.
  2. Întăreşte imunitatea. Bogat în antioxidanţi, polenul de albine protejează organismul de viruşi, având proprietăţi antibiotice şi antioxidante.

4.Protejează sistemului cardiovascular. Polenul de albine conţine acizi graşi esenţiali care ajută la întărirea capilarelor şi a vaselor de sânge, reducând nivelul colesterolului. Specialiştii spun că datorită capacitatilor sale anti-coagulante pot preveni infarctul si atacurile cerebrale.

  1. Îmbunătăţeşte digestia. Pe lângă vitamine, minerale şi proteine, polenul de albine conţine enzime care ajută la corectarea problemelor tractului digestiv şi ale colonului.
  2. Tratează infertilitatea şi sporeşte libidoul. Polenul de albine stimulează şi reface funcţiile ovariene, sporind fertilitatea. Restabileşte echilibrul libidoului fiind considerat un veritabil afrodisiac.
  3. Combate dependenţa. Polenul este recomandat şi în vindecarea dependenţelor, având proprietatea de a suprima impulsurile şi ajutând la eliminarea toxinelor din organism.
  4. Remediu pentru problemele de prostată. Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, polenul de albine este considerat un remediu eficient în cazul afecţiunilor de prostată, reducând senzaţia de urinare frecventă.
  5. Înfrumuseţează pielea. Polenul de albine este considerat un adevărat miracol pentru sănătate pielii, ajutând la menţinerea elasticităţii şi fermităţii, ameliorând ridurile şi acneea. Consumul de polen crud, spun specialiştii, încetineşte procesul de îmbătrânire.
  6. Remediu pentru dezvoltarea copiilor. Consumul de polen în cazul copiilor mai mari de un an, favorizeaza dezvoltarea şi întărirea oaselor, accelereaza dezvoltarea sistemului nervos si ajuta la îmbunătăţire afunctiilor cognitive ale celor mici. O cură cu polen este recomandată pentru minimum două săptămani în care se consumă 10-30g polen pe zi, dar nu mai mult de patru cure pe an. Consumul de polen pe termen lung poate provoca tlburări hormonale. Acţionează rapid şi eficient dacă este consumat în timpul mesei, de preferat în combinaţie cu un fruct.

0 0